Hodinky z HGM.CZ - aby klukům plynul život pomaleji

Aspoň na pár hodin zastavit čas - to je přání, které minimálně jednou v životě vyslovil každý z nás. Většinou si přejeme zachovat ty pomíjivé okamžiky štěstí, kdy jsme sami se sebou spokojení, kdy jsme vyrovnaní a svobodní. Kdy nám nic nechybí, jsme zdraví a naši nejbližší rovněž, kdy zažíváme chvíle úspěchu a pocit naplnění, pohody a vlastní užitečnosti.

Takových momentů v životě moc není a protože čas teče mezi prsty rychleji než voda v řece, rychle pominou. Většinou je to dětství, na které tak rádi později vzpomínáme a často si říkáme “Jo, kdyby mi tak teď bylo deset…“. Připomínáme si první vyhrané bitvy s nepřátelskou bandou, první vstřelený gól, luk, píšťalku, kterou nám z vrbového proutí vyřezal děda, první školkovské lásky …a také první hodinky. Jo, pane, to už se z nás kluků stávali opravdoví chlapi!

Hodinky patří mezi pár hodnotných dárků, k nimž si jeho nositelé vytvářejí citové pouto, ať již jsou to dospělí muži nebo malí gentlemani. Abyste pro svého syna, synovce či vnuka vybrali právě takový typ dětských chlapeckých hodinek , který mu udělá obrovskou radost a budou si jej vážit, zkuste si přečíst pár následujících řádků.

Specifika dětských hodinek

Dětské náramkové hodinky jsou určitě mnohem lepší alternativou než vyřazené hodinky původně určené dospělým . Dětské modely se vyrábějí v mnoha pestrých barvách a jsou vyzdobeny celou řadou oblíbených motivů. Svoje potomky s nimi zaručeně potěšíte.

Navíc děti naučíte zábavnou formou znát hodiny i organizovat si zodpovědně čas. Ideální dobou, kdy první hodinky potomkovi darovat, může být třeba počátek školní docházky . Jde o věk, kdy už jsou děti schopné čas určitým způsobem vnímat a uvědomit si jeho zákonitost.

Na první pohled se samozřejmě dětské hodinky od těch určeným dospělým liší svým vzhledem. Splňte dětem jejich přání a výběr přizpůsobte preferencím své ratolesti. Zatímco mladší děti si patrně vyberou modely pestrobarevné a designově „odvázané“, starší děti pravděpodobně dají přednost umírněnějším variantám . Těm odrostlejším se bude lépe pracovat s hodinkami digitálními. Pro menší děti volte spíše modely analogové, tedy klasické hodinky s ciferníkem a ručičkami.

Podle čeho hodinky pro dítě vybírat

A jakými funkcemi by měly být ty pravé hodinky vybaveny? Zásadní je především odolnost. Zapomeňte na to, že by se k nim děti ve víru hry k nim chovaly nějak ohleduplně. Vhodné je například minerální sklíčko, které je dostatečně odolné vůči mechanickému poškození . Další podstatný parametr představuje i váha hodinek. Proto se na dětské hodinky používají zpravidla kožené nebo textilní řemínky. Ze stejného důvodu se pouzdra vyrábějí nejčastěji z hliníku. Důležité je zcela přirozeně i to, aby byly hodinky dítěti na ruce pohodlné a nijak nepřekážely. V tomto směru vyhovuje plast nebo pryž.

Užitečná je i voděodolnost, a to především u hodinek určených právě chlapcům. Nejde ani tak o to, že by si pánové si zapomněli hodinky sundat při mytí rukou. Spíše půjde o to předejít úplnému zničení hodinek, k němuž může dojít při tradičním „machrování“ a „štengrování“ pánů tvorstva. Tedy při potápění na koupališti a v moři. Vzpomínáte? „Pche, ty moje vydrží až do 200 metrů!“

Má cenu utrácet za chlapecké dětské hodinky astronomické částky? Pravděpodobně ne, riziko, že je váš malý hrdina při fotbale rozbije, někde ztratí či zapomene, rozebere na součástky nebo vymění za fidget spinner, je vysoké. Nejdůležitější je to, aby mu hodinky přinesly radost.