České designové šperky

České designové šperky

 

Pojďme se podívat malinko do historie, co vlastně Češi dokázali, v šperkařství a jaká byla tradice a jestli jsme pořád tak šikovní?

Nebudeme popisovat úplné začátky, na to je Wikipedia. Historie šperků začala v 9. století na Velké Moravě a na západním Slovensku. První zlaté české ručičky, bili lidé, kteří přicházeli, z sklářského řemesla a byli velmi zruční.

Sklářská šikovnost přiměla některé lidi, aby se pustili do výroby něčeho jiného a tím se začali psát dějiny Českého designového šperkařství. Jablonec nad Nisou se zapsal jako nejlepší bižuterní oblast. Na konci 20. let 19. století se sklářské výrobě věnovalo téměř 7 000 lidí a ve 30. letech se vyrábělo již více než 120 druhů bižuterie.

 

 

 

Historie Českého designového šperkařství

Historie bižuterie se v Jablonci nad Nisou rozrůstala a kvalitou jsme byli jedni z nejlepší na světe. Česká bižuterie s krásným designem přesvědčovala lidi, že mohou mít krásný šperk za rozumnou cenu a to v luxusní kvalitě. Česká bižuterie začala dobývat svět a prestiž českých šperků rostla do nebes. Lidé si oblíbili české šperky a vše vypadalo jako v pohádce. Kvalitní šperky a krásná cena, která neměla konkurenci. V 90. letech přišlo velké utlumení a privatizace některých firem. Některé firmy přívalem nekvalitních a levných šperků zničili firmy, které se nechtěli vzdát kvality. Firmy krachovali a šperky se prodávali buď v zahraničí nebo na módních přehlídkách, které věděli o špatné kvalitě, která přicházela hlavně z Asie.

 

Ale, jako v pohádce vyhrálo dobro nad zlem, tak i České designové šperky si postupně získávali oblibu a přesvědčili lidi, že kvalita a české ručičky v bižuterii nemají konkurenci. Nyní se karta obrací a české výrobky – Náušnice, Náramky, Náhrdelníky nebo Brože dobývají svět.

Top České designové šperky

 

Nyní se Jablonec nad Nisou musí pochlubit firmami, které dobývají světová mola, ale i Asii. České výrobky jsou natolik kvalitní, že designové šperky z Česka nedokáží ani Čínské firmy napodobit. Napodobit je sice dovedou, ale kvalita pokulhává a ruční výroba českých šperků, začíná dobývat i Asii. Jsem přesvědčen, že ruční a kvalitní výroba českých šperků a bižuterie porazí levnou a nekvalitní výrobu.

 

Chtěl bych Vám představit eshop, který ve spolupráci s firmou HGM, dokáže vyrobit nádherné šperky ruční výroby. Rodinná Firma HGM je eshop, který prodává kvalitní a originální šperky vyrobené v Jablonci nad Nisou. Firma se nachází, v srdci Jizerských hor, které jsou překrásnou součástí pohádkového Křišťálového údolí, kde vznikají ručně vyráběné šperky a bižuterie zdobená českými krystaly. Navazujeme na předchozí tradici a dobré zázemí, které v srdci Jablonce zůstalo. Naši šperkaři jsou lidé, kteří svojí práci milují a tak každý šperk má kousek srdce. Všem produktům dáváme lásku a péči. Všechny šperky jsou ručně vyráběny.

Cíl je vrátit české výrobě prestiž a tím docílit, že české výrobky budou kvalitní a dělané s láskou. Věříme, že lidé budou raději pracovat, pro rodinné firmy, kde budou součástí nějakého příběhu a rodinné atmosféry.

 

Sen, který máme, je mít více menších rodinných firem, kde budou lidé rádi pracovat a tím docílíme i kvalitu, za kterou si budou stát lidi, kteří jsou součástí firmy, která dobývá svět.

 

Děkujeme jak našim zákazníkům, tak našim pracovníkům za krásné české šperky, které dělají radost.

„Móda je kolísání mezi touhou nosit to, co všechny ostatní, a touhou nosit něco, co nemá žádná jiná!“ Václav Dušek