Pánské hodinky aneb času není nikdy dost

Chlapecké hodinky

Pánské hodinky. Z hlediska většiny chlapů ryze praktický a spolehlivý pomocník. Jestli něco zástupce silnějšího pohlaví přesvědčí o tom, aby věnovali danému výrobku více než jen pár minut svého drahocenného času, pak je to střízlivost, věcnost, čistota stylu a nedbalá elegance. Což ovšem vůbec neznamená, že by hodinky nemohly být luxusním kouskem a současně velmi užitečným přístrojem. A možná, milé dámy, že se budete divit, ale řada mužů nemusí být okouzlena tím, že vánoční dárek pochází z produkce světoznámé značky. Některým prostě stačí funkčnost, spolehlivost, vysoká odolnost a dlouhá životnost.

V každém případě jsou hodinky vizitkou svého majitele. I v případě, že zrovna nereflektují jeho vysoké společenské postavení, měly by být propracované a technicky vyladěné do posledního detailu.

Pravým srdcem hodinek je mechanický strojek. Proto někteří gentlemani sáhnou pro klasické, ale přesto designově vytříbené modely renomovaných výrobců ze Švýcarska. Jiní zase dají přednost sportovním pánským hodinkám, většinou digitálním, které disponují nepřeberným množstvím užitečných funkcí a navíc jsou vysoce odolné.

Přestože by se svět mužské módy mohl zdát poněkud konzervativní či dokonce nudný, zdaleka tomu tak není. Extravagantnější pojetí se v současné době projevuje především masivními pouzdry a širokými řemínky. V módě je také steampunkový odkaz k historii. Typickými prvky jsou na nich ozubená kolečka a imitace mědi. Ve světě pánských hodinek též můžete zaznamenat odklon od tradičních materiálů jako kůže k pryžovým páskům.

Tak, a teď už víte, co se říká: šaty dělají člověka a hodinky z HGM.CZ dělají gentlemana.