Ukaž mi své hodinky a já Ti řeknu, kdo jsi

Koupě hodinek nepředstavuje bezvýznamnou a běžnou investici. Přímo naopak: jde o poměrně zásadní rozhodnutí, kterému bychom měli věnovat patřičnou pozornost. Hodinky si pořizujeme v intervalu několika let a tak nějak věříme tomu, že nám budou - v ideálním případě - věrně sloužit až do smrti.

Hodinky jsou jedním z lidmi nejčastěji užívaných předmětů, které významným způsobem odrážejí osobnost svého majitele či majitelky, jeho (nebo její) názory, životní filozofii i styl. Dříme ve vás nespoutaná a extravagantní duše nebo preferujete praktičnost a nenucený styl? Jste spíše introvert nebo jako extrovert dáváte přednost bujarému životu, zábavě a nevázanému veselí? Jste sportovec každým coulem nebo tichý intelektuál, jehož nejlepšími přáteli jsou tlusté knihy? I tyto - na první pohled dokonale skryté vlastnosti a povahové rysy - může o vás přístroj na zápěstí, který slouží především k určování a měření času, prozradit.

Náročnější a movitější zákazníci pravděpodobně nebudou chtít zůstat pouze u pořízení jediného kousku. Hodinky se lehko stanou celoživotní vášní a často představují i zajímavý sběratelský artikl. Hodinky z nejvyšších cenových hladin od renomovaných značek pak mohou znamenat výhodnou investicí.

Významnou roli při rozhodování o tom, jaké hodinky sobě nebo svému protějšku pořídíme, hraje několik důležitých faktorů. Útlou ruku mladičké slečny asi těžko budou zdobit těžké hodinky s masivním pouzdrem. Ano, v první řadě jde tedy o to, kdo bude hodinky nosit (muž x žena x dítě), jaký bude jejich primární účel (plně funkční a praktický přístroj x pouhý módní doplněk) a pro jakou příležitost budou určeny (běžné nošení x intenzivní sportování x společenské události). Rovněž záleží na tom, jaký bude jejich design (atraktivní x střídmý), provedení (analogové x digitální), pohon (mechanické x elektronické), ale také jaký materiál bude použitý pro výrobu jejich jednotlivých komponentů. Sklíčko, strojek, řemínek - veškeré tyto maličkosti mají nemalý vliv na to, jaký z nich bude mít jejich majitel či majitelka pocit, zda se stanou samozřejmou součástí jejich osobnosti anebo zda skončí někde zastrčené na dně zásuvky.

 

U nás v HGM.CZ máme široký výběr hodinek, který uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.

Zkuste se u nás na chvíli zastavit.