Historie hodinářství a hodinek

Než k nám přišli hodinky, tak jak lidé měřili čas? První, využívali sluneční soustavu a později přišli na řadu přesýpací hodiny. Počátek a první příznak hodinářství a hodinek se traduje od konce 14. století. Nejstarší hodinky pochází z Egypta někdy v době 2000 před naším letopočtem a jsou to sluneční hodiny.

Velkou nevýhodou těchto hodinek je, že fungují pouze tehdy, když svítí slunce.  Proto se v Egyptě a Babylónii objevují hodiny vodní tzv. klepsydra, které později používali a zdokonalili staří Řekové. Koncem 13. století byl první průlom, začali se objevovat mechanické hodiny. Neměly ručičky ani ciferník a čas oznamovaly zvonky, tento  záznam pochází z anglického Westminsteru. Tedy prvních hodin se traduje již z konce 13 století a řemeslo hodinářské je s tímto stoletím spojené. 

                                

Něco málo o rozdělení hodinek 

 kapesní hodinky-  aneb retro se vrací a  jsou krásným doplňkem a ukázkou vašeho stylu. První, kdo vyrobil kapesní hodinky v šestnáctém století byl německý zámečník a hodinář Peter Henlein. Tyto hodinky byli v této době nadčasové a tím i cena byla těchto hodinek velká. Kapesní hodinky jsou jako příběh z dávných časů

 náramkové hodinky- tyto hodinky jsou s náramkem nebo řemínkem- materiál je většinou z kovu, plastu, stříbra nebo textilie. 

 hodinky v mobilu-  jsou velice praktickou záležitostí pro lidi co nemají nebo nenosí hodinky. Jelikož mobil má dneska každý. 

 sportovní-  sportovní hodinky jsou krásným a praktickým dárkem každého kdo má rád sport a je aktivní. Jsou většinou gumové více odolné a vodotěsné. Základní funkce a praktická jsou stopky. Další funkce pro sportovní hodinky- krokoměr, odpočet, výškoměr, mezi časy, kompas. 

 chronograf- Hodinky s chronografem s funkcí přesného měření zvolených časových úseků.  U elektronických chronografů se odměřování času ukazuje digitálně.

 dámské hodinky-  Dámské hodinky jsou důležitým šperkem každé ženy, který napoví hodně o své majitelce.Ženy se rády zdobí a tak dámské hodinky je jeden z mnoha věcí na, které si dámy potrpí 

 pánské hodinky- Pánské hodinky jsou modním a praktickým doplňkem každého muže. Proto by jej měly reprezentovat a ukázat kdo vlastně jsme a náš styl. Záleží především k jakým příležitostem a  kam hodinky chcete nosit. 

 chytré hodinky-  jsou moderní zaležitostí a navazují na novou dobu. Začíná nová era hodinek, které nám budou pomáhat. za tak krátkou dobu si může říct, že era  chytrých hodinek je teprve v začátcích, ale rozmach a funkce ukazují, že brzy budou na urovni telefonů. Co tedy umí? Ukazují a hlásí nám informace o příchozích zprávách, lze s nimi přijmout či odmítnout hovor, spravovat události a zapisovat si důležité věci tuto funkci ocení manažeři velkých firem. A to je jen část, která dělá chytré hodinky tak oblíbené. 

 

Proč si koupit chytré hodinky- máte rádi muziku tak si nalaďte rádio nebo si nahrajte vlastní muziku

                                                -chcete si zavolat, chytré hodinky jsou tady

                                                - hodinky máte hned na první pohled, než najdete telefon může být pozdě to platí v oborech, kde sekunda hraje svou roli, nebo jste se jen ztratili tak použijete navigaci.