Hodinky - elegantní vládci času

Hodinky 

Říká se, že jedním z největších vynálezů lidstva, které jej vynesly z temnoty pradávných věků na denní světlo, které jej povznesly z bahna nebytí do jiskřivého rozbřesku, je ovládnutí ohně. Schopnost rozdělat, udržovat a využívat oheň přinesla lidem nové možnosti a svobodu.

Ale je ještě něco, co oheň překoná. Co tu bylo odjakživa a vždycky bude. Něco mnohem mocnější než oheň.

Čas.

Podvědomé vnímání času je přirozené všem živočichům i rostlinám, ale lidé umí přece jen něco víc. Dokážou tento fenomén přesně měřit. Vědí přesně, kdy je 10 hodin, jestli je zrovna úterý, červenec nebo Velikonoce. Za jak dlouho budou mít vejce natvrdo, když je dají vařit, kdy jim jede nejbližší vlak a kolik času jim zbývá do schůzky s milovanou osobou. Zvířata tuší, kdy nastane další zatmění Slunce, ale člověk to ví na minutu přesně.

Vybíráte nové hodinky? Už bylo načase

A ví to díky hodinkám. Ty už dávno nejsou jen pouhým zařízením pro sledování času, přesto je to jejich nejdůležitější funkce. V současnosti hodinky plní i estetickou funkci a stal se z nich nepostradatelný módní doplněk. Platí to nejen pro dámské hodinky, i pánské hodinky se staly vhodným prostředkem, jak důstojně reprezentovat svoji osobnost, jak vyjádřit výjimečnost, nezaměnitelný šarm a styl.

A jaké hodinky se dnes nejvíce nosí?

Od doby 80. let 20. století, kdy byly jednoznačným hitem praktické digitální hodinky, ať již pánské či dámské, již uplynulo hodně vody v řece. Za tu dobu výrobci hodinek stačili experimentovat s dlouhou řadou materiálů. Levná akrylátová, plastová nebo dražší minerální či safírová sklíčka mají za cíl chránit hodinkový strojek před poškozením a zajišťovat uživateli dobrou čitelnost. Pro pouzdra hodinek, v nichž je uložen hodinový strojek, se nejčastěji používá klasický kov, jako např. nerezová ocel či mosaz. Ještě levnější variantou jsou pouzdra silikonová nebo plastová. A naopak hodinové strojky těch nejkvalitnějších výrobků, ať již jde o náramkové hodinky dámské nebo pánské, jsou ukryty v pouzdrech, při jejichž výrobě byly použity materiály jako platina, titan, pozlacená ocel či zhutnělé zlato.

Čas jsou peníze, ale hodinky jsou budoucnost

Dnes by se mohlo zdát, že hodinky jsou postupně vytlačovány chytrými telefony. Ale neplatí to rozhodně o těch nejmenších zákaznících. Vždyť kdo z nás, zástupců středního věku, by s láskou nevzpomínal na své první dětské hodinky pro kluky?! Většinou byly otřískané až běda, umolousané neustálým nošením. Někdy byl jejich řemínek ozdoben opravdu „originální“ kresbou nebo nápisy. Že by je snad tehdy chtěl někdo z pánů kluků vyměnit? Ani za nic!

A co frčí dnes? Třeba výrazné dámské hodinky s velkým ciferníkem. Jsou skutečně nepřehlédnutelné a nezaměnitelné. Jsou originální, designově vytříbené a jedinečné stejně jako dámy, které je nosí.

Pro ty z vás, kteří považují hodinky za běžné spotřební zboží, máme také možnost volby.

Nabízíme levné hodinky, a to jak pánské, tak dámské modely. Chápeme a respektujeme váš postoj k těmto přístrojům a rozhodně váš výběr nehodláme zpochybňovat. Proč?

 

Protože některým z nás srdce hlasitě bijí jako zvon a jiným zase tiše tikají jako hodinky. Hodinky z e-shopu www.hgm.cz žijí vlastním příběhem, ale i ony mohou být součástí toho vašeho. Příběhu jménem život.