Náušnice - malý dárek, který udělá velkou radost každé ženě

Stříbrné náušnice velké kruhy

Náušnice patří k symbolům ženskosti. Náušnice provázejí nás, dívky a ženy, po celý život. Nejenže zvýrazňují přirozenou ženskou krásu a půvab, ale mnohé z nás je mají spojené s konkrétní milovanou osobou, která měla na nás velký vliv. Rovněž tyto drobné, lesklé a elegantní předměty v nás mohou vyvolat vzpomínky na události, které se sice odehrály před mnoha lety, ale jejichž dopad na náš život byl zásadní. „Pamatuješ? To jsou ty jantarové, ještě po babičce“, můžeme slyšet, když se chystáme na prodlouženou. „Ty zlaté máš od kmotřenky, dala Ti je k prvnímu přijímání. Ať je neztratíš,“ připomíná starostlivě maminka, když se chystáme na první rande. „S těmi jsem úspěšně maturovala“, povzdechnete si, když se po 20 letech nostalgicky probíráte svou šperkovnicí a narazíte na malý, stříbrný šperk.

Proto většina maminek nechává svým malým dcerkám propíchnout ušní lalůčky již v raném věku, aby mohly tento šperk nosit od dětství. Budou krásné, neodolatelné a až vyrostou, budou mít na co vzpomínat. Na osobu, která je měla ze všech nejraději.

Dnes je výběr náušnic opravdu pestrý a vybrat si mohou i ty nejnáročnější zákaznice. Jak se ale v nepřeberné nabídce tvarů i různých materiálů zorientovat a vybrat si ty ideální? 

Barva a materiál náušnic - je snadné zvolit ty pravé

Malé náušnice

Vůbec nezáleží na tom, zda jsou ty vaše náušnice bižuterií nebo jsou zhotoveny z drahých kovů. I šperky vyrobené z přírodních produktů mohou splnit svůj účel a originálně ozdobit jakoukoliv ženskou tvář. Málokterá žena se nakonec spokojí pouze s jedním párem, tak si směle pořiďte několik módních kousků, které můžete střídat a nápaditě ladit podle oblečení, podle vaší nálady i příležitosti, pro niž jsou určeny. Pozor by si měli dát jen jedinci s citlivější pokožkou, u nichž kontakt s některými kovy (např. s niklem) může vyvolat alergickou reakci doprovázenou nepříjemnou vyrážkou.

Pokud přece jen zatoužíte po luxusně působícím šperku, ale nechcete do něj přitom investovat zrovna horentní sumy, dobrou alternativu představují i pozlacené stříbrné náušnice. Jsou potažené tenkou vrstvou zlata, tudíž jsou svou barvou od klasických zlatých šperků k nerozeznání.

Barva kovu závisí jen a jen na vašich preferencích a na vašem vkusu. Můžete s klidem hodit za hlavu pravidlo, že by se zlato a stříbro nemělo míchat. Kombinace různých barev a kovů je naopak aktuálním módním trendem. A nebojte se experimentovat - muži milují odvážné ženy!

Šperk, který podtrhne vaši jedinečnost

Visací naušnice bižuterie

Jestliže navíc zohledníte také tvar obličeje a přirozenou barvu pleti, náušnice zvýrazní vaše přednosti a jemně zamaskují nedokonalosti. 

Až se tedy před zrcadlem pokusíte zjistit, jaký vlastně má váš obličej tvar, nezapomeňte si nejprve stáhnout vlasy.

Dámám s oválným obličejem sluší oblé tvary náušnic, nejvíc se pro ně hodí klasické náušnice ve tvaru kruhů.

Obdařila vás příroda hranatým obličejem a ostrými rysy? Zkuste tedy vynechat šperky, které tento „hranatý” dojem ještě zvýrazní, například geometrické tvary. Lépe bude si v tomto případě také odpustit velké náušnice - kruhy, jež by na vaši výraznou tvář ještě více upozornily. Dopřát si naopak můžete veškeré šperky působící něžně: vyzkoušejte například drobné květinové náušnice ve tvaru růží, kuliček, lístků atd.

Ženy s kulatým obličejem by měly upřednostnit dámské visací náušnice, které tvář opticky prodlouží.

A pokud máte obličej trojúhelníkového tvaru, dává vám to pro nákup náušnic patrně nejvíce možností. Užijete i výraznější kousky s nadčasovým designem. Zkuste to!

Nakonec zde máme doporučení pro zákaznice s krátkými vlasy. Decentní náušnice s klasickými tvary jako například srdce z nich udělá hvězdy společenských událostí, večírků a plesů.